woensdag 8 oktober 2008

Timez Attack


'Timez Attack is een spel dat je eerst moet downloaden op de website bigbrainz.com Je kan er enkel de demoversie gratis downloaden.
Als jij dat nu even uitprobeert en kan zeggen of het wel of niet een tof spel is, kunnen we het misschien wel aankopen in de school.

Zo zit het spel in elkaar:

Je wordt vastgehouden in de ondergrondse kerker van Ignoruntz. Je moet ontsnappen voor het te laat is, maar dat gaat niet zomaar. Je komt gesloten deuren tegen die je moet openen met een sleutel die je ergens vindt of van iemand krijgt.
Heb je een sleutel, dan moet je nog de juiste deur zien te vinden, de deur waarop er een vermenigvuldiging verschijnt als je er langs komt. Pas als je deze vermenigvuldiging juist hebt opgelost, gaat de deur open. Door die deur komt een reus te voorschijn die je maar kan verslaan als je de vermenigvuldigingen die op zijn buik verschijnen correct hebt opgelost.
Maak je een fout, dan krijg je een oplawaai van jewelste en een aantal extra oefeningen.
Is de reus tenslotte uitgeschakeld, dan krijg je een nieuwe sleutel...

Je leert er de tafels van vermenigvuldiging van 1 tot 12 mee. Per niveau wordt een nieuwe tafel geïntroduceerd.
Per reus die je tegenkomt moet je drie oefeningen maken, tenzij je fout bent, dan wordt de fout herhaald . Tussendoor zijn er een aantal herhalingssessies. Vooraleer de volgende tafel wordt aangebracht moet je een soort ingangsexamen doen. Misluk je, dan hang je er aan voor een extra oefensessie. Pas als je alle tafels hebt ingeoefend, heb je jezelf uit de kerker bevrijd.

Geen opmerkingen: